Vegan Detox Program

Vegan Detox

In tegenstelling tot veel Detox programma’s waar de voeding terug gebracht wordt tot enkel fruit- en groentesap, is de ScKIN Vegan Detox Program gebaseerd op het innemen van veel vaste plantaardige voeding in combinatie met voldoende beweging en speciaal geselecteerde voedingssupplementen. Het reinigen van jouw lichaam moet stapsgewijs gebeuren om verteringsproblemen, hoofdpijn en vermoeidheid te voorkomen. Daarom werken we met een protocol dat toewerkt naar een veganistisch voedingsschema. In dit protocol lees je alles over het ontgiften van je lichaam en hoe je dit kunt bereiken met de ScKIN Vegan Detox Program.

Wat zijn gifstoffen?

De laatste eeuw hebben wij mensen miljoenen stoffen gemaakt die in de natuur nooit zijn voorgekomen. Voorbeelden van gifstoffen waar we elke dag aan worden blootgesteld, zijn:

 • Ftalaten in plastic, speelgoed en cosmetica;
 • Zware metalen zoals kwik, lood, koper en aluminium in deodorant, kraanwater, aluminium
 • Keukengerei en bewerkte voeding; 
 • Bisfenol in levensmiddelenverpakkingen en cosmetica;
 • PCB s vanuit koelvloeistoffen en industrie.

Al deze stoffen komen in het milieu en in onze voeding terecht. Daarnaast zitten de gifstoffen in ons lichaam opgeslagen in onze vetcellen en bloed. Daar zorgen ze voor hormonale verstoringen, gebrek aan energie, overgewicht en het vasthouden van vocht. Bij de moderne mens is er dus sprake van een overmaat aan onnatuurlijke gifstoffen in het lichaam. Dit in combinatie met een te lage inname aan plantaardige voeding en ondersteunende vitaminen, mineralen en co-factoren, leidt tot een veel groter probleem: veel stofwisselingsverstorende gifstoffen, een lage snelheid van ontgiften en energiegebrek.

Waarom ontgiften belangrijk is:

Gifstoffen hebben een verstorend effect op veel processen in ons lichaam. Dit kan leiden tot vage klachten als:

 • Dikker worden terwijl je niet veel calorieën eet; 
 • Moeilijk afvallen wanneer je op dieet gaat; 
 • Je minder energiek voelen; 
 • Vocht vasthouden; 
 • Een opgeblazen buik en obstipatie.

Veel mensen in onze moderne, westerse samenleving hebben dit soort klachten. We worden dagelijks blootgesteld aan een enorme hoeveelheid onnatuurlijke gifstoffen en te weinig natuurlijke prikkels en ondersteuners met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk om je lichaam te ontgiften. Je zal het positieve effect op je gezondheid snel merken: 

 • Je verliest ongewenst vet. 
 • Je hebt meer energie.
 • Je voelt je fitter. 
 • Je krijgt een mooiere huid.

 

Achtergrond van The Vegan Detox Program:

Onze voorouders leefden in een omgeving waarin ze perioden geen dierlijke producten konden vangen of verzamelen. In zo’n periode switchten zij naar volledige plantaardige voeding. Zij aten daar dagelijks kilo’s van om voldoende calorieën in te nemen en kregen daardoor ook heel veel vitaminen, mineralen en ander belangrijke stoffen binnen. Plantaardige voeding bevat naast nuttige stoffen ook een grote hoeveelheid lichaamsvreemde stoffen die het lichaam, met name de lever, prikkelen om sneller te gaan ontgiften. Zo werden de gifstoffen die van nature voorkomen in bepaalde plantaardige voeding, snel uit het lichaam verwijderd. Anders zouden we ziek worden van fruit en groente. Zodra je veel plantaardig eet, switch je de snelheid waarmee jouw lichaam ontgift naar een hogere stand. Hierdoor worden alle gifstoffen die je inneemt of opgeslagen hebt, sneller verwijderd. Eet je relatief weinig plantaardige voeding, dan ontgift je heel langzaam. Bovendien krijg je tekorten aan mineralen en andere natuurlijke stoffen die nodig zijn voor het ontgiften van jouw lichaam. Door de ScKIN Vegan Detox Program te volgen, ontgift je jouw lichaam effectief. Hierdoor krijg je meer energie en een slanker en fitter lichaam! Je bouwt de voeding eerst af naar een 100% veganistisch voedingspatroon, zodat je veel goede natuurlijke stoffen binnen krijgt. Plantaardige voeding prikkelt je lichaam maximaal. Daarnaast slik je elke dag speciaal geselecteerde voedingssupplementen uit de suppletiestrip. Deze voedingssupplementen ondersteunen het ontgiften van jouw lichaam en zorgen voor een hogere energieproductie. Verder is sporten een belangrijk onderdeel van de kuur. Sport zorgt er namelijk voor dat je gaat zweten en dit helpt om gifstoffen uit te scheiden. Heb je jouw lichaam goed ontgift en je energieproductie op een hoger niveau gebracht? Dan kun je met enkele Vegan Switch dagen per week jouw behaalde resultaten onderhouden. Ook als je op de andere dagen of in het weekend vlees eet en een wijntje drinkt.