borstkankerDe gevolgen van borstkanker zijn ingrijpend, denk aan het ontbreken van een borst of tepel, de bijverschijnselen van chemotherapie en bestralingen, littekenweefsel en vochtopeenhopingen door een beschadigd lymfestelsel.

Wij bieden een breed scala aan behandelingen die ertoe bijdragen, dat pijn en lichamelijk ongemak verminderen en de zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk weggenomen worden. Daarnaast hebben wij aandacht voor de psychologische en sociale aspecten van het genezings- en verwerkingsproces; met behandelingen, advies en een luisterend oor bieden wij graag een ondersteunende rol in het herstellen van het zelfvertrouwen en het accepteren van de lichamelijke veranderingen.

Aanbod van therapieën

Vaak leidt de operatie van borstkanker tot vochtophopingen in het behandelde gebied. Middels oedeemtherapie kan de pijn en stijfheid,, als gevolg van deze vochtophopingen worden verminderd.

Wanneer er sprake is van een pijnlijk en/of vastzittend litteken, kan het toepassen van littekentherapie bijdragen aan vermindering en versoepeling van het littekenweefsel.

De volgende therapieën worden succesvol toegepast na de operatie van borstkanker: