lichttherapieEnergist UltraPlus VPL

Het Variable Pulsed Light™ systeem staat voor de nieuwste generatie van doeltreffende lichttechnologie en biedt grensverleggende mogelijkheden op gebied van:

  • ontharing
  • couperose, rosacea
  • acne
  • pigmentvlekken
  • anti-aging

Klassiek werden voor permanent ontharen en huidverjongingsprocedures laser- en IPL-systemen gebruikt. De traditionele IPL-systemen zijn vaak ontoereikend. Daarom werken wij bij Health4Skin met de meest recente technologische ontwikkelingen, die aantonen dat VPL™ veiliger is en betere resultaten geeft dan bestaande IPL-systemen. De Energist Ultra levert, door middel van het unieke VPL™ systeem, de nodige energie en flexibiliteit om de beste resultaten te boeken.

overbeharingLaserontharen maakt het, in tegenstelling tot elektrisch ontharen, mogelijk om ook grotere gebieden als benen, borst, rug, oksels en bikinilijn te behandelen. Tevens kan ook overbeharing in het gezicht met de laser worden behandeld.

Behandeling

In de onderste laag van de huid (de lederhuid) liggen de haarzakjes (follikels) waarin zich de haarwortel bevindt. Hieruit groeit de haar, waarvan u alleen het verhoornde gedeelte kunt zien. Om de haartjes langdurig tot blijvend weg te krijgen is het nodig om het haarzakje te beschadigen, waardoor het geen nieuwe haar meer kan produceren. Dat doen we met behulp van laserlicht. Het haarzakje bevat melanine (pigmentkorrels) die een verschillende kleur kan hebben, van lichtgeel en rood tot bruin en zwart. Hoe meer melanine, hoe donkerder de haar. Het laserlicht is zo afgesteld dat het alleen wordt opgenomen door de melanine. Dus hoe donderkder de haar hoe meer effect de behandeling heeft. Door de warmte van het laserlicht beschadigt het haarzakje en kan er geen nieuwe haar meer uit groeien. De huid en het omringende weefsel van het haarzakje absorberen de laserlichtstraal niet. Daardoor is een laserbehandeling een veilige en effectieve behandeling tegen ongewenste haargroei.

Aantal behandelingen

Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een langdurige of permanente ontharing. De reden hiervoor is simpel. Haren worden gemaakt in de haarzakjes. De haarzakjes doorlopen een cyclus van drie fasen. Niet alle haarzakjes doorlopen deze drie fasen op hetzelfde tijdstip. Op het moment van de laserbehandeling zullen sommige haarzakjes in de groeifase zijn, andere zijn in de overgang- of rustfase. De laser heeft alleen effect op de haarzakjes die in de groeifase zijn, omdat er dan voldoende melanine is om het laserlicht op te nemen. Op de haarzakjes die in de overgangs- en rustfase zijn heeft de laser geen effect. Meerdere behandelingen zijn dus nodig om alle haarzakjes eenmaal in de groeifase te treffen en te inactiveren. Om zeker te zijn dat een groot gedeelte van de niet behandelde haarzakjes bij een volgende behandeling wel in de groeifase is, dient er circa zes weken tussen de behandelingen in zitten.

Risico’s

Ernstige complicaties na laserontharing komen zelden voor. Na de behandeling is de huid wat gevoelig, rood en gezwollen; dit trekt meestal na enkele uren tot maximaal één dag weg.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, het aantal gebieden en het aantal benodigde behandelingen.

Sommige verzekeraars vergoeden een deel of het volledige bedrag als het gaat om gebieden met extreme haargroei. Informeert u vooraf goed bij uw verzekeraar.

Vooraf zal de huidtherapeut de pigmentvlek beoordelen op geschiktheid voor behandeling met de VPL.

Aan de hand daarvan zal er een behandelplan worden opgesteld.

Hoe verloopt de behandeling

Tijdens de behandeling wordt het pigment in de huidcellen met licht kapotgeschoten, terwijl de omliggende cellen grotendeels onbeschadigd blijven. Dit voelt alsof er speldenprikjes in de huid worden gegeven. Tijdens en na de behandeling kan de huid licht zwellen en rood kleuren.

Hoelang duurt de behandeling

Gemiddeld duurt de behandeling 15 tot 30min. Dit heeft natuurlijk te maken met het aantal pigmentvlekken die verwijderd moeten worden.

Na de behandeling

Je kunt direct na de behandeling naar huis. De vlek zal in de dagen na de behandeling eerst donkerder en daarna lichter worden. Vaak moet de behandeling een aantal keren worden herhaald. Lichttherapie is in veel gevallen effectief, maar ook hier geldt, er is geen garantie op volledige verwijdering.

Belangrijk is om de behandelde gebieden niet bloot te stellen aan zonlicht en goed in te smeren met een zonnebrandcrème

Lichttherapie is de uitkomst om rode bloedvaatjes te verwijderen.

Hoe verloopt de behandeling

De Ultra VPL Plus straalt een hoog geconcentreerde lichtbundel in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtbundel. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt. De behandeling is gebaseerd op de absorptie van VPL-licht in de kleurstof van het bloed. De behandeling is hierdoor het meest geschikt bij een lichte huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling.

Wat kunt u verwachten van de behandeling

De adertjes verdwijnen volledig (na 1 tot 5 behandelingen) en komen niet terug. Wel kunnen eventueel na verloop van tijd nieuwe adertjes ontstaan. Deze kunnen op dezelfde manier worden verwijderd.

Hoe lang duurt de behandeling

De Ultra VPL Plus geeft krachtige VPL lichtimpulsen, waardoor een groot gebied op de huid snel te behandelen is. Een gezichtsbehandeling duurt ongeveer 10 tot 15 min

Is de behandeling pijnlijk

De behandeling is niet pijnloos, maar wel goed uit te houden. De meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken dat met een licht prikkend gevoel, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt.
Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan, er kan een lichte zwelling optreden en in sommeige gevallen kunnen er hele kleine korstjes ontstaan, deze verdwijnen snel weer.

Vóór de behandeling

Het VPL-licht is volkomen veilig, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Tijdens de behandeling draagt men een speciale bril ter bescherming van de ogen. Als uw huid echter bruin wordt door toename van pigment tijdens zonnebaden, is het raadzaam dit voor of tussen de behandelingen door zo veel mogelijk te vermijden.

Zijn er risico’s of complicaties

Zoals bij alle laser –of lichtbehandelingen bestaat het risico dat de behandelde huid iets donkerder of lichter wordt. Vrijwel altijd is dit niet blijvend en verdwijnt weer. Als de huid gebruind is, kan de kans hierop wat groter zijn. Wij raden u ook aan om twee weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming (spf 35) te gebruiken.

Acne kan op een effectieve manier worden behandeld met blauw licht. Met deze vorm van lichttherapie kunnen zelfs nieuwe uitbraken worden voorkomen.

Tijdens de stofwisseling van de P-acnés worden porphyrines geproduceerd. Deze porphyrines zijn zeer lichtgevoelig en vertonen een grote absorptie van licht met een golflengte van 414 nanometer (blauw licht). Belichting van acné met blauw licht leidt tot foto-excitatie van de porphyrines. De porphyrines geven de opgenomen energie door aan zuurstofmoleculen in de omgeving. De zuurstofmoleculen worden in singletzuurstof en peroxide. Deze singletzuurstof en peroxide vernietigen de P-acnés. Met andere woorden: de P-acnés bacterie wordt door zelfgeproduceerde stoffen vernietigd wanneer deze worden belicht met blauw licht van 414 nm.

Om een goede resultaat te bereiken zijn er meerdere behandelingen nodig, die wekelijks moeten worden uitgevoerd.

Hoe verloopt de behandeling

Met de VPL wordt veilige lichtenergie in de huid omgezet in warmte-energie. Dit geeft een prikkel aan de huidcellen, aan de zogenaamde fibroblasten, die als reactie nieuwe collageen en elastine aanmaken. De lichtpulsen voelen warm en soms branderig aan, maar dit is wel goed vol te houden.

De behandeling geeft resultaten op gelaat, hals, decollete en handen. Door de aanmaak van nieuw collageen vervagen rimpels en de huid wordt weer voller en steviger. Resultaten laten echter wel even op zich wachten. Na gemiddeld 3 tot 6 maanden zie je de eerste zichtbare resultaten. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn gemiddeld 3 a 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

De huid zal na de behandeling wat warm aanvoelen en kan in sommige gevallen wat rood zijn.

In de meeste gevallen is die roodheid zo verdwenen.