Elektrocoagulatie is een behandelmethode waarbij met een minuscuul naaldje stroom in het bloedvaatje en of gerstekorrel wordt gebracht, waardoor aan de punt van de naald grote warmte ontstaat. Hierdoor zullen de eiwitten in het bloedvat stollen en de vaatwandjes als het ware verschrompelen.

Deze therapie kan worden toegepast bij teleangiëctasieën (kleine bloedvaatjes), couperose, spidernaevi en bloedblaartjes en geeft een goed resultaat.
Ook gerstekorrels (milia) kunnen met elektrocoagulatie snel worden behandeld, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Behandeladviezen bij verwijderen couperose/bloedblaasjes/spinnetjes en milia:

  • Minimaal 48 uur Aloë Vera gel gebruiken op de behandelde plaatsen.
  • De eerste dag verder met rust laten (geen zeep gebruiken of crèmes of make-up aanbrengen). Deze plaatsen moeten als een wond beschouwd worden.
  • Niet aan de wondjes krabben of pulken.
  • De eerste week geen zonnebank, zon of sauna nemen.
  • Na afloop een sunblock van minimaal factor 30 gebruiken.

Na de behandeling van bloedvaatjes zal de huid er rood uitzien vanwege de doorbloeding die is ontstaan. Dit is een normale reactie. De volgende dag kan dit zelfs nog erger zijn. Dit is een goede reactie van het lichaam omdat deze de behandelde bloedvaatjes aan het opruimen is. Daarna zal de roodheid langzaam afnemen en na 2-3 weken is het genezingsproces voltooid.

Na de behandeling van milia zal de huid er rood uitzien. Dit is een normale reactie. Het lichaam ruimt de hoornmassa zelf op. De milia zullen daardoor enkele dagen na de behandeling vanzelf verdwijnen.

Met de zapper is het mogelijk om snel en eenvoudig wratjes, ouderdomswratjes en steelwratjes te verwijderen.

Hoe werkt het?

De zapper is een klein en handig apparaatje dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven het wratje wordt gehouden. Wanneer er op de rode knop wordt gedrukt zal er een klein vonkje worden gezien tussen de elektrode en de wrat. De wrat zal hierdoor verschrompelen. Bij een grote wrat zal de wrat als het ware van de huid worden gebrand.

Behandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de wrat. Een klein wratje en steelwratjes zullen in 1 behandeling al verwijderd zijn. Het verwijderen van een grootte wrat kan eventueel meerdere behandelingen nodig hebben. De behandeling duurt slechts enkele minuten. De behandeling is niet pijnloos maar verdoving is niet nodig.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid even gevoelig zijn. De plek die behandeld is, is rondom rood en het plekje is zwart verkleurd. Er kan eventueel een klein korstje ontstaan, deze valt er na enkele dagen af. Eventueel, waar nodig, kan verzachtende/helende crème worden gebruikt.

Belangrijk is, vooral in de zomer, om de huid die is behandeld goed te beschermen tegen de zon. Dit kan met een goede zonnebrand met minstens factor 30.