Met een dunne naald wordt er langs het haartje in de haarfollikel gestoken. Hier voelt u niet zoveel van, het is een natuurlijke huidopening. Er wordt dan enkele seconden stroom gegeven. Het voelt als een opkomende warmte in de huid. Als de haar dan eenmaal los is, kan deze verwijderd worden met de pincet. De stroom zorgt ervoor dat de cellen die de haar aanmaken, vernietigd worden.

Elektrische epilatie is een langdurige behandeling, tijdrovend en een pijnlijke behandeling. Deze behandeling kan meerdere jaren duren, afhankelijk  van de dikte van de haren, de locatie en de hoeveelheid beharing. Het behandel traject zal per individu verschillen, dit is ook weer afhankelijk van de locatie, dikte van de haar en de hoeveelheid haar in het te behandelen gebied.

Na de behandeling kan de huid tot een paar uur erna rood uitzien en/of warm aanvoelen. U kunt thuis het behandelend gebied koelen. Gedurende 48 uur mag u niet in de zon of onder de zonnebank, dit in verband met de kans op het ontstaan van hyperpigmentaties. Tijdens het behandeltraject met elektrisch epileren kunt u de haren knippen of scheren maar niet er uittrekken. Het uittrekken heeft een nadelig gevolg voor de behandeling. Als u de haar eruit trekt ontvangt het haarzakje een prikkel om juist harder te groeien, terwijl met de elektrische epilatie het tegenovergestelde wordt beoogd.

Belangrijke punten

  • elektrische epilatie is een tijdrovende behandeling
  • de haren mogen niet meer uitgetrokken worden, alleen knippen of scheren
  • de pijnsensatie verschilt per regio en per haar
  • het behandeltraject kan meerdere jaren in beslag nemen (afhankeling  van individuele verschillen)
  • oppassen met zonbloodstelling min 48 uur na de behandeling, dit om pigmentatie te voorkomen
  • er kunnen korstjes en blaasjes ontstaan, deze trekken meestal binnen een aantal dagen weg
  • er kan geen garantie gegeven worden over het resultaat