Wat is Micro-Needling?

Micro-Needling is een behandelingsprocedure waarbij met een vibrerende pen de huid op uiterst zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal.

Waarom een Micro-needle behandeling?

Het doel van een Micro-Needle behandeling is om een structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen en om meer rendement uit uw product te krijgen dankzij de verbeterde productpenetratie die Micro-Needling bewerkstelligt. Het effect van Micro-Needling is dat er, op natuurlijke en veilige wijze, een enorm scala aan huidverbeteringen bereikt kunnen worden:

  • rimpelvervaging
  • huidverstrakking
  • littekenverbetering (post operatief)
  • verwijderen van acne littekens
  • striae verbetering
  • vermindering pigment vlekken
  • vermindering couperose

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Micro-Needling doet men in eerste instantie in kuurverband. Een cosmetische kuur (dit is de oppervlakkige behandeling met een diepte van 0.2 en/of 0,3 millimeter) bestaat uit een 6-tal behandelingen met doorgaans 2/4 weken tussen behandelingen in. Om een optimaal effect te krijgen is het aan te raden om tussendoor een aantal peelingen te doen. Dit om het huidoppervlak te vergladden en een nog beter en sneller resultaat te krijgen. Daarna kan men onderhoudsbehandelingen ondergaan. De aangewezen frequentie van de onderhoudsbehandelingen hangt af van wat u verder aan huidverzorging doet. Een medische kuur (dit is de diepe behandeling met een diepte van 0,5 / 1.0 / 2.0 / 2,5 millimeter) bestaat uit een 3-tal behandelingen met doorgaans 6/8 weken tussen de behandelingen in. Ook hier kunnen er tussendoor een aantal peelingen worden gedaan om zo een nog beter resultaat te krijgen. Dit is alleen een advies en is niet persee noodzakelijk.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Micro-Needlen is niet geheel pijnloos maar de behandelingen zijn over het algemeen heel goed te verdragen. De cosmetische behandelingen wordt ervaren als licht irritant, de medische behandelin is wel een stuk gevoeliger. Er wordt daarom gebruikt gemaakt van een verdovingscrème (emla). Wanneer deze verdoving wordt aangebracht is de behandeling goed vol te houden. Het voorhoofd is over het algemeen de gevoeligste plek. Er puntbloedinkjes ontstaan. Dit is volkomen normaal. Het zijn slechts puntjes bloed die na het afvegen met een wattenschijfje verwijderd zijn en niet meer terugkomen/te zien zijn.

Wanneer zie ik resultaat?

We zijn gewend om in aantallen behandelingen te denken. Echter bij Micro-Needling gaat die manier van meten niet op. Het resultaat van een Micro-Needling kuur laat even op zich wachten. U moet dus wel geduld hebben. In het geval van anti-aging wensen is het wellicht handig om te weten dat het minimaal 6 weken duurt om collageen en elastine aan te maken, en dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Voor alle duidelijkheid: u gaat al wel resultaat zien in de loop van uw kuur, maar het eindresultaat van de kuur heeft u pas 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling. In het geval van littekenverbetering ziet u al eerder resultaat en dit geldt ook voor pigmentvlekken. Beide verbeteren aanzienlijk binnen 2 tot 3 maanden en de resultaten zijn blijvend. In het geval van anti-aging krijgt u een resultaat waarvan u, met gepast onderhoud, jaren lang plezier kunt hebben.

De epidermis of opperhuid is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Deze dode cellen worden verhoornde cellen genoemd. Er komen dagelijks nieuwe verhoornde cellen bij en de bovenste laag schilfert af. Hierdoor vernieuwd de huid zich continu. Naarmate wij ouder worden vertraagd dit proces en wordt de conditie van de huid langzaam slechter.

De huid is te vergelijken met een huis dat is opgebouwd uit stenen met cement er tussen. Indien men het cement zou oplossen komen de stenen los te liggen. Zo werkt dit ook met een peeling. Deze lost als het ware de tussencelstof tussen de huidcellen op, zodat de huidcellen los komen te liggen. De huid kan hierdoor sneller vernieuwen waardoor deze frisser en strakker wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling, kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden.

Hoe verloopt de behandeling

Met de VPL wordt veilige lichtenergie in de huid omgezet in warmte-energie. Dit geeft een prikkel aan de huidcellen, aan de zogenaamde fibroblasten, die als reactie nieuwe collageen en elastine aanmaken. De lichtpulsen voelen warm en soms branderig aan, maar dit is wel goed vol te houden.

De behandeling geeft resultaten op gelaat, hals, decollete en handen. Door de aanmaak van nieuw collageen vervagen rimpels en de huid wordt weer voller en steviger. Resultaten laten echter wel even op zich wachten. Na gemiddeld 3 tot 6 maanden zie je de eerste zichtbare resultaten. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn gemiddeld 3 a 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

De huid zal na de behandeling wat warm aanvoelen en kan in sommige gevallen wat rood zijn.

In de meeste gevallen is die roodheid zo verdwenen.