De epidermis of opperhuid is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Deze dode cellen worden verhoornde cellen genoemd. Er komen dagelijks nieuwe verhoornde cellen bij en de bovenste laag schilfert af. Hierdoor vernieuwd de huid zich continu. Naarmate wij ouder worden vertraagd dit proces en wordt de conditie van de huid langzaam slechter.

De huid is te vergelijken met een huis dat is opgebouwd uit stenen met cement er tussen. Indien men het cement zou oplossen komen de stenen los te liggen. Zo werkt dit ook met een peeling. Deze lost als het ware de tussencelstof tussen de huidcellen op, zodat de huidcellen los komen te liggen. De huid kan hierdoor sneller vernieuwen waardoor deze frisser en strakker wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling, kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden.

Hoe verloopt de behandeling

Met de VPL wordt veilige lichtenergie in de huid omgezet in warmte-energie. Dit geeft een prikkel aan de huidcellen, aan de zogenaamde fibroblasten, die als reactie nieuwe collageen en elastine aanmaken. De lichtpulsen voelen warm en soms branderig aan, maar dit is wel goed vol te houden.

De behandeling geeft resultaten op gelaat, hals, decollete en handen. Door de aanmaak van nieuw collageen vervagen rimpels en de huid wordt weer voller en steviger. Resultaten laten echter wel even op zich wachten. Na gemiddeld 3 tot 6 maanden zie je de eerste zichtbare resultaten. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn gemiddeld 3 a 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

De huid zal na de behandeling wat warm aanvoelen en kan in sommige gevallen wat rood zijn.

In de meeste gevallen is die roodheid zo verdwenen.